WADA приветства наказанието на Валиева


Н. Гавазов

WADA приветства наказанието на Валиева

Световната антидопингова агенция (WADA) приветства решението на Спортния арбитражен съд (CAS) да признае малолетната руска фигуристка Камила Валиева за виновна за нарушаване на допинг правилата.

"WADA приветства решението на CAS да уважи жалбата и да наложи четиригодишна забрана на състезателката по фигурно пързаляне на Руския олимпийски комитет (ROC) Камила Валиева и да анулира нейните резултати от датата на вземане на пробата на 25 декември 2021 г., включително резултатите, показани на 2022 г. Олимпийски игри в Пекин. WADA изпрати апел до CAS в интерес на справедливостта, спортистите и чистия спорт, ние вярваме, че справедливостта беше постигната с това решение“, се казва в изявление на пресслужбата на организацията.

Припомняме, че Валиева даде положителна допинг проба на 25 декември 2021 г., в деня на волната програма на руското първенство. Това стана известно на 8 февруари 2022 г. - ден след края на отборния турнир на Олимпиадата през 2022 г. в Пекин (Китай), където руският отбор с Валиева спечели (фигуристката изпълни и двете програми).

  Сподели
154