Синер: Благодаря на родителите си


Н. Гавазов

Синер: Благодаря на родителите си

Шампионът от Australian Open 2024, италианският тенисист Яник Синър сподели емоциите си след спечелването на първия турнир от Големия шлем в кариерата си.

Припомняме, че във финалната среща италианецът се наложи над Даниил Медведев (3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3), като по време на мача отстъпи с 0:2.

"Искам да благодаря на всички организатори. Много ми е приятно да съм тук. Европа сега е покрита със сняг, там, където живеят родителите ми, сега е -20. Тук е по-добре да тичате на слънце. Невероятен турнир за мен. Благодаря на всички, които правят този турнир толкова специален.

Благодаря на моя екип, на всички, които седят в ложата. И на тези, които гледат вкъщи, и на тези, които работят с мен. Всеки ден се опитваме да ставаме по-добри, по-силни и да разбираме всяка ситуация малко по-добре. Радвам се, че сте тук, че ме подкрепяте и разбирате. Понякога не е лесно, защото понякога съм още млад. Но е каквото е. Подкрепата през тези две седмици бе луда. Вие ме накарахте да се чувствам като у дома си.

Благодаря на всички, които гледат у дома, особено на семейството. Иска ми се всеки да има родители като моите! Винаги ме оставяха да избирам какво искам да правя. Никога не е имало напрежение върху мен, дори когато бях по-млад и играех други спортове. Иска ми се всички деца да имат тази свобода. Много благодаря на родителите“, заяви Синер.

  Сподели
178