Циципас: Отнема няколко дни, за да се възстановим от поражението


Н. Гавазов

Циципас: Отнема няколко дни, за да се възстановим от поражението

Двукратният финалист на турнири от Големия шлем, седмата ракета на света, гръцкият тенисист Стефанос Циципас коментира поражението от американеца Тейлър Фриц в 1/8-финалите на Australian Open 2024. Циципас не успя да защити статута си на финалист, получен миналата година .

"Отнема няколко дни, за да се възстановим от поражението. Определено по-малко от седмица. Отнема известно време за смилане, обмисляне и оставяне на емоциите да се уталожат, така че да отидат в миналото и да станат част от моето пътуване на корта.

Не е лошо усещането. Това е усещане за еволюция, за постоянна промяна. Винаги има промяна. Днес си в топ 10, а утре не си и трябва да продължиш да работиш, за да можеш да разцъфтиш чрез тези преживявания, да търсиш онези моменти, които са работили за мен през последните години, и след това да опиташ отново.

Болезнено е и няма много моменти на слава. В една кариера има много по-болезнени, трудни моменти, страдания и всичко останало, отколкото моменти на слава и успех с отваряне на бутилки шампанско. Един играч има много малко моменти като този всяка година“, заяви Циципас.

  Сподели
259