Джокович: Няма да се откажа, докато съм номер едно


Н. Гавазов

Джокович: Няма да се откажа, докато съм номер едно

24-кратният шампион от Големия шлем, световен номер 1, сръбският тенисист Новак Джокович отново отговори на въпроса как ще сложи край на кариерата си.

"Как смятам да завърша кариерата си - в ранг на първа ракета или когато почувствам, че започвам да играя по-зле? Не мисля, че ще се откажа от тениса, докато съм номер едно и все още съм на върха на играта си. Искам да продължа. Когато почувствам, че вече не съм способен да се бия на най-високо ниво или да претендирам за титла от Големия шлем, тогава вероятно ще помисля за пенсиониране. Но това може да се промени. Много може да се промени. Вече не съм тийнейджър, а баща и съпруг. В личния ми живот се случват много неща, които ми доставят удоволствие и изискват моето внимание, присъствие и енергия. Голям късметлия съм, че съм там, където съм. Да видим колко ще продължи това.

Огънят все още гори в мен. Мисля, че това е, което ми позволява да бъда там, където съм сега, да постигна това, което съм постигнал. Част от мен се наслаждава на процеса, иначе не бих играл. В крайна сметка вече не играя, защото имам нужда от пари, точки или нещо друго. Просто искам да играя“, заяви Джокович.

  Сподели
219