Томова се класира за втория кръг, седмата в света отстъпи на 96-та


Н. Гавазов

Томова се класира за втория кръг, седмата в света отстъпи на 96-та

Първата ракета на България Виктория Томова се класира за втория кръг при жените на Откритото първенство на Австралия по тенис, след като преодоля с 6:4, 6:2 американката Кейла Дей след 112 минути игра и постигна първата си победа при  четвъртото си участие в основната схема на турнира от Големия шлем в Мелбърн.

Следващата съперничка на Томова в Мелбърн е №19 в основната схема Елина Свитолина (Украйна), която се справи с 6:2, 6:2 с представителката на домакините Тейла Престън.

96-ата ракета в света, украинската тенисистка Даяна Ястремска победи седмата ракета на света чешката тенисистка Маркета Вондроусова на старта на Australian Open с 6:1, 6:2. Продължителността на срещата бе 1 час и 17 минути. През това време Ястремская направи два аса, направи две двойни грешки и реализира 5 от 10 точки за пробив. Вондроусова отбеляза един сервис, седем двойни грешки и една реализирана точка за пробив от четири. В следващия кръг Ястремская ще играе с френската тенисистка Варвара Грачева.

Четвъртата ракета на света Кори Гауф пък победи 68-ата ракета на света Анна Шмидлова с резултат 6:3, 6:0 . Срещата между тенисистите продължи 59 минути. В следващия кръг Гауф ще играе срещу своята сънародничка Каролин Долехайд.

Украинската тенисистка Елина Свитолина достигна до втория кръг на Australian Open. На старта на турнира тя победи уверено представителката на Австралия Тайла Престън с резултат 6:2, 6:2. В следващия кръг украинката ще срещне Виктория Томова (България).

29-ата ракета на света руската тенисистка Анастасия Потапова сензационно загуби от 109-ата ракета на света представителката на Словения Кая Юван на старта на Откритото първенство на Австралия с резултат 1:6, 4:6. В следващия кръг Кая Юван ще срещне победителката от двойката Юлия Путинцева - Анастасия Захарова.

  Сподели
154