Де Минор: Доказах на хората, че грешат


Н. Гавазов

 Де Минор: Доказах на хората, че грешат

12-ата ракета на света австралийският тенисист Алекс де Минор коментира дебютната си победа в кариерата над първата ракета на света сърбина Новак Джокович.

Припомняме, че в четвъртфиналите на отборния турнир за Обединената купа Де Минор победи Джокович с резултат 6:4, 6:4.

"Това е невероятно, толкова много, че е трудно да се опише с думи. Това е много приятно чувство. Всичко, което можеше да мине добре, мина добре. Горд съм да кажа, че успях да победя най-великия тенисист на всички времена.

Прекарах цялата си кариера, слушайки, че не съм достатъчно висок, че не съм достатъчно силен, че нямам необходимата сила и способности, че никога няма да бъда топ играч, че съм среден тенисист ... чувах го седмица след седмица. Но всички тези думи само добавиха бензин към моя двигател. Човек е готов на всичко, за да докаже на хората, че грешат.

По моите стандарти постигнах невероятно представяне от техническа гледна точка. Успях да окажа натиск, когато беше необходимо, да остана твърд и да направя точно това, което беше планирано за мача. Много се радвам за това. Мисля, че цялата ми кариера е свързана с намирането на начини да стана по-добър, да бъда по-конкурентоспособен и да победя тези големи момчета в края на деня. Надявам се, че мога да продължа да правя това“, заяви Де Минор.

  Сподели
138