Треньорът на Надал се усъмни, че Рафа ще се завърне на корта


Н. Гавазов

Треньорът на Надал се усъмни, че Рафа ще се завърне на корта

Треньорът на испанеца Рафаел Надал и шампионът от Ролан Гарос - 1998 г. Карлос Моя отговори дали по време на възстановяването на възпитаника му от последната му контузия е имало ситуации, когато е изглеждало, че той повече няма да се завърне на корта.

"Да. Нормално е, когато преминаваш през процес като възстановяване от тази операция... В крайна сметка лягането под ножа наистина е последното средство да се опиташ да се върнеш на корта и да завършиш кариерата си на него. Казвам го от опит. Отчитайки всички рискове, той решава да го направи, защото за него това е единственият вариант.

Когато започнахме процеса на възстановяване, тренирахме месец и половина или два, разбрахме, че прогресът е много бавен. В същото време не разбрахме дали е по-бавно, отколкото трябва, защото за първи път попадаме в такава ситуация. Имате съмнения, както и умът на играча: "Как ще реагира тялото му? Ще може ли да издържи натоварването?“.  Възникват много въпроси. Не бе лесно. Това бе криволичещ път с много препятствия“, заяви Моя.

  Сподели
164