Рикардо: Паузата ме накара да разбера колко много обичам състезанията


Н. Гавазов

Рикардо: Паузата ме накара да разбера колко много обичам състезанията

Австралийският пилот на Алфа Таури Даниел Рикардо разкри как му се е отразило прекъсването на кариерата след напускането на Макларън в края на 2022 г.

"Паузата ме накара да разбера колко много обичам състезанията и колко много означават те за мен.

Сега се чувствам сякаш имам втори шанс, втори дъх. Искам да съм сигурен, че това е единственият ми приоритет, ще вложа всичко от себе си. Защото не искам да кажа един ден, след като завърша кариерата си: "Можех да направя повече“.

Пред мен се откриха нови перспективи, което е наистина страхотно. Бих препоръчал това на всеки! Разбира се, очевидно всеки върви по своя път, но не мога да повярвам колко много ми хареса втората половина на миналия сезон. Лудост е какво могат да направят само шест месеца.

Когато спечелите, всичко става лесно, но когато не го направите, можете да започнете да се разстройвате за това. Тогава в състезанието увереността ви може да бъде разклатена. Започвате да се съмнявате повече.

Моменти като тези също те карат да се съмняваш в любовта си към спорта, започваш да си мислиш, че може би не си толкова гладен за спорта по отношение на подготовката“, цитира Racingnews365 думите на Рикардо.

  Сподели
196