Джошуа: Кой е Уайлдър? Той е боксьор, а не психолог


Н. Гавазов

Джошуа: Кой е Уайлдър? Той е боксьор, а не психолог

Бившият световен шампион Антъни Джошуа отговори остро на друг бивш шампион, Дионтей Уайлдър, на критиките към него.

 "Кой, по дяволите, е Уайлдър? Той е боксьор, а не психолог. Ото [Уолин] каза, че съм преминал своя пик, Уайлдър казва, че съм изгубил самоличността си... Валин никога не е виждал пик, така че кой е той, че да казва какво е пик?

Уайлдър... Бях изцяло отдаден на работата си, бях два пъти световен шампион, защитих титлата, бих се с определен брой световни шампиони.

Този ​​човек имаше 50 двубоя и вероятно се би с Джейсън Гавърн в около тридесетата си битка, а аз вероятно се бих с него в 12-тата си битка или нещо такова.

Никога не съм си вземал година почивка, никога не съм имал твърде много свободно време, възползвах се от всяка възможност, бих се един до друг със световни шампиони, защитавах титлите си. Аз съм друга порода. Кой съм аз, че да се сравнявам с другите? Аз съм друга порода.

Ако търсят слабости и пропуски, тогава трябва да спрат да ме гледат, защото съм завършен. Не знам за какво говори, честно казано", заяви Джошуа.

Според ново изявление на промоутъра Еди Хърн, дългоочакваната битка между Джошуа и Уайлдър може да се състои през пролетта на 2024 г. в Саудитска Арабия.

Дионтей Уайлдър и Антъни Джошуа ще проведат съвместна боксова вечер на 23 декември в Рияд, Саудитска Арабия. Дионтей ще се бие с Джоузеф Паркър, а Ей Джей ще се бие с шведския тежка категория Ото Уолин. Очаква се събитието да доближи сключването на договор за двубоя между двамата бивши шампиони.

Джошуа нокаутира Робърт Хелениъс в последната си битка, която се проведе на 12 август в Лондон. Последният съперник на Уайлдър също беше Хелениус - американецът спечели с нокаут в първия рунд.

  Сподели
286