Усик: Главната битка за мен е борбата с врага, който нападна Украйна


Н. Гавазов

Усик: Главната битка за мен е борбата с врага, който нападна Украйна

Носителят на титлите в тежка категория на WBO/WBA/IBF/IBO Александър Усик каза, че смята за най-трудната битка за себе си битката на украинския народ срещу руските окупатори.

     "Ще бъде ли битката с Фюри най-трудната в моята кариера? Не. Защо? Все още не сме се боксирали. Това е просто спорт, това е бокс. Сега ние, украинците и аз лично, имаме най-тежката битка - борбата с врага, който нападна страната ни.

Аз се боря, защото по този начин помагам на момчетата, които защитават страната ни. Няма нужда да се фокусирате върху това, което не притежавате, което не можете да контролирате. Трябва да се съсредоточите върху това, в което можете да бъдете най-добрият", заяви Усик.

Усик е посланик на платформата UNITED24, създадена по инициатива на президента на Украйна Владимир Зеленски за финансова помощ на въоръжените сили на Украйна, цивилни граждани, както и за възстановяване на Украйна от последствията от руската военна агресия.

Украинският боксьор организира благотворителна вечер, докато защитаваше шампионските си титли срещу британеца Даниел Дюбоа. Събитието помогна на платформата UNITED24 да събере 1 милион гривни за възстановяването на Украйна.

Украинецът ще се бие в следващата си битка с шампиона на WBC Тайсън Фюри. Битката между Усик и Фюри за титлата абсолютен шампион в тежка категория ще се проведе официално на 17 февруари в Рияд, Саудитска Арабия.

  Сподели
172