Джокович- Синер: Ноле няма да се откаже от този финал


Н. Гавазов

 Джокович- Синер: Ноле няма да се откаже от този финал

Джокович- Синер

Стадион: "Пала Алпитур", Торино

Дата: 19.11. 2023 г.

Час: 19:00

Яник стигна до финал за първи път в кариерата си и предвид есенните му успехи това не е изненада.

Напротив, италианецът потвърди статута си на скрития фаворит на турнира. Сега е много интересно да видим мненията на колко хора са започнали да се променят за това кой ще изтласка Новак Джокович от тенис -Олимп в бъдеще.

Само преди няколко месеца нямаше никакво съмнение по този въпрос, всеки би споменал името на Карлос Алкарас.

Но в края на последната част от сезона испанецът се оказа в сянката не само на Джокович, но и на Синер.

На полуфиналите италианецът победи Даниил Медведев - 6:3, 6:7, 6:1.

След втория сет бе трудно да си представим, че руснакът ще се разпадне в решителната игра. Очакванията бяха, че след тайбрека той ще има психологическо предимство, но в действителност се оказа съвсем различно.

Междувременно Новак ще играе на финала на Заключителния турнир за девети път. По този показател той вече отстъпва само на Роджър Федерер, който има един финал повече.

На полуфиналите сърбинът победи Карлос Алкарас - 6:3, 6:2.

Това бе един от най-добрите мачове на Джокович за сезона. Всъщност той просто изнесе испанеца от корта. Вторият сет се превърна в обикновен побой - Ноле правеше каквото си иска.

В известен смисъл мачът беше разочароващ, все пак хората очакваха шоу, трилър, но видяха майсторски клас от най-добрия тенисист в историята.

Можем само да се надяваме, че поне след края на кариерата си Новак ще ни каже защо дори на 36 години успя да се запази в такава невероятна форма.

Букмейкърите оценяват победа на италианеца в този мач за около 2.20, а успех  на Джокович за 1.54.

Впрочем, Новак загуби от Яник в груповата фаза и то в решителен тайбрек, а тогава букмейкърите също даваха предимство на сърбина. А това поражение, както знаете, едва не коства на сърбина място на полуфиналите, като Новак стигна до плейофите благодарение на победата на италианеца над Холгер Руне във финалния кръг.

Като цяло се получава много интересен сюжет. Може би сега Синер вече съжалява, че не загуби от датчанина и не блокира пътя на Джокович към полуфиналите.

Ноле, както е известно, рядко губи от един и същи противник два пъти поред. По правило след поражение сърбинът е максимално решен за реванш. Алкарас вече се е убедил в това сам. И Синер най-вероятно няма да бъде изключение. Джокович няма да се откаже от този финал, така че този път букмейкърите ще познаят резултата.

Прогноза: Джокович- Синер 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
324