Болид на Хамилтън може да бъде продаден за 10 млн. долара


Н. Гавазов

Болид на Хамилтън може да бъде продаден за 10 млн. долара

Люис Хамилтън вече е гарантирал името си да е сред легендите на Formula 1 и това носи със себе си своите последици. Един от тях е, че болидите, с които се е състезавал, вече са много скъпи и атрактивни за колекционерите.

Именно такъв е и 2013 Mercedes-AMG Petronas F1 W04, с който Хамилтън печели първата си победа за отбора. Това става на Гран при на Унгария през 2013 г.

Същият болид участва в общо 14 от 19-те състезания през този сезон и има 4 други подиума. Това го прави и един от по-използваните в състезателни условия и съответно още по-атрактивен, за колекционерите, когато колата бъде продадена на търг от RM Sotheby's, съобщава CarScoops.

Има и още една причина за очакваната висока цена. Това е единственият болид на Mercedes-AMG от модерната ера, който не е собственост на Mercedes, Тото Уолф или Люис Хамилтън. Колата има и оригиналния 2.4-литров V8 двигател и е в напълно изправно състояние.

Търгът ще се проведе на 17-ти ноември т.г. в Лас Вегас. От аукционната къща прогнозират цена между 10 млн. и 15 млн. долара.

  Сподели
153