Усик: Руснаците са психично болни хора


Н. Гавазов

Усик: Руснаците са психично болни хора

Украинският боксьор Александър Усик е сигурен, че ще се върне в украинския Крим след деокупацията:

"Вътре е много трудно заради това, което се случва в страната. Толкова много хора умират, толкова много сгради са разрушени. Ракетите летят до болницата, до жилищна сграда, точно на пътя.

Ако врагът каже, че удря военната инфраструктура, всичко е лъжа. Виждам къде удрят. Всеки ден виждаме къде удрят – централи, мостове, болници.

Това е тероризъм, иначе не мога да назова такива действия. Всеки ден е тежко, дори днес бомби летяха. Събудих се в един през нощта от експлозии и заедно с дъщеря ми и съпругата ми отидохме в бомбоубежището. Един приятел каза, че долетяла ракета и малки деца са загинали.

Когато слушате по новините всеки ден, има някакъв вид вътрешен гняв, гняв към тези хора, които правят толкова ужасни неща. В същото време също викат, че са велики, защитават нещо или някого. Това са общо взето психично болни хора, които изглеждат нелечими.

Симферопол? Мисля да се върна. Дори не мисля, но знам, че ще се върнем в украински Симферопол. Кога ще свърши войната? Ако знаех как и кога, щях да кажа. Трудно е да се каже, просто не знам", заяви Усик.

  Сподели
263