Как да проучваме и анализираме спортни отбори и играчи с цел залагане


FUTBOL-TV

Как да проучваме и анализираме спортни отбори и играчи с цел залагане

Спортните залагания са част от ежедневието на много хора по света и това вече не е изненада за никого. Емоциите, които залозите на спорт носят, са силни и определено внасят добро настроение. Независимо дали сме решили да залагаме в Betway казино или в някоя друга платформа, то най-важното е да се забавляваме. В следващите редове ще споделим някои от най-важните неща, за които играчите да следят, когато анализират различните отбори и спортисти. А сега нека да слагаме очилата и да видим какво са ни подготвили статистиките. 

По какъв начин да проучваме правилно статистиките на отборите и играчите в спорта?

Важно е да знаем, че почти всички лицензирани онлайн казина предлагат на клиентите си детайлни статистики за спортистите и отборите, на които може да се залага. Това е едно огромно предимство, от което би било глупаво да не се възползваме. Анализирайки правилно тези данни, то ние ще можем да направим залози, които е доста вероятно да се окажат печеливши. Да, един футболен гений е казал "Топка е – върти се“, което означава, че винаги са възможни изненади, но те не са толкова чести. Нека не губим повече време и да разберем какви изненади сме подготвили за читателите си.

Формата, в която се намира даден спортен отбор

Едно от основните неща, на които е добра идея да обръщаме внимание, определено е текущата форма на спортния отбор, на който желаем да заложим. Всеки спортен отбор минава през различни състояния и понякога загубите се нижат една след друга. Ето защо е важно да проверим последните резултати на определен отбор и да преценим дали има шанс да спечели следващата среща или пък е по-вероятно да я загуби. Всички тези данни за налични в сайтовете за залози и всеки, който има желание може само с няколко клика да стигне до тях. 

Директните сблъсъци между двата играещи отбора

Няма значение дали става въпрос за футбол, баскетбол или волейбол. В колкото и добра форма да се намира някой отбор, то винаги има противници, които са ахилесовата пета и срещите срещу тях в повечето случаи са бедствие. Не знаем дали тук става въпрос за карма, съдба, лош късмет, суеверие или нещо друго. Просто е факт, че определени отбори изпитват огромни затруднения срещу дадени техни противници. Точно заради това е препоръчително да анализираме и тези статистики преди да потвърдим нашия спортен фиш в платформата за залози. 

Контузените играчи или наказаните такива

Продължаваме с данните за контузии и наказания, които също могат да се окажат много полезни за всеки залагащ. Всеки спортен отбор си има състезатели, без които играта просто не се получава. Дали говорим за Бензема в Реал Мадрид или пък Меси в ПCЖ, то това е неоспорим факт, който се е доказал многократно във времето. Колкото и велики играчи да се намират в редиците на даден отбор винаги има няколко, без които екипът сякаш играе безидейно. Точно тук анализът на контузени състезатели или пък такива с натрупани картони идва като перфектния жокер. Ако двигателят на спортния отбор е контузен значи може би е по-добра идея да не залагаме за победа в конкретната среща. 

Статистика за голове през първото полувреме

Още една статистика, която не малко играчи обичат да анализират подробно. За никого не е тайна, че съществуват някои футболни първенства, в които головете през първото полувреме са мираж. Преди време имаше период, в който почти всеки мач от френското футболно първенство завършваше при резултат 0:0 през първото полувреме. Ако сме забелязали подобна тенденция, то би било доста хитро да заложим на маркета "под 1.5“ гола през първите 45 минути на мача например. Но това разбира се е само пример, който не винаги ще ни носи печалба и е добре да не забравяме това. 

Има ли рецепта за правилно анализиране на статистически данни?

Всяко правило си има и изключение и това важи с пълна сила за проучването на статистика. Всеки от нас използва различни методи за анализ, които сам е преценил, че работят за него. Същите методи обаче могат да се повече от неуспешни, когато се използват от други залагащи. Ето защо е важно всеки сам да намери своята собствена стратегия за анализ и да я използва според своите разбирания. За да станем добри в анализите обаче е нужно време и не бива да очакваме резултатите от днес за утре. Нужно е просто да сме търпеливи и след време постиженията ще започнат да ни заливат едно след друго.

Заключение

Спортните статистики са предимство, което всъщност много малко фенове на залозите използват. За нещастие, забързаното ежедневие, в което живеем често ни остава без свободно време. Именно това е една от причините, поради които малко играчи наблягат в детайли на спортните статистики и техните анализи. В крайна сметка обаче всеки сам решава за себе си дали подробните статистики са неговата "чаша чай“. По-важното е да залагаме преди всичко разумно и само такива суми, каквито можем да си позволим да загубим. Ако късметът е с нас, то и без дори минута прекарана в анализи печалбите ще валят една след друга, а това може само да ни радва.

  Сподели
2263