Тони Белю: Фюри дърпа бокса към дъното


Н. Гавазов

 Тони Белю: Фюри дърпа бокса към дъното

Боксовият колумнист, бившият световен шампион британецът Тони Белю говори за неуспешната битка между британеца Тайсън Фюри и украинеца Александър Усик.

"Тайсън и Александър? .. Не знам как да тълкувам случилото се по различен начин. Що се отнася до мен, Усик даде всичко от себе си, за да се случи тази битка. Той направи всичко по силите си. Той дори се съгласи да се бие за 30% от наградния фонд, въпреки че има три от четирите световни пояса. Дори не знам какво друго можеше да направи...

Тайсън е като снежна топка. Става все по-голям проблем. Всеки, който преговаря с него, е изправен пред някакви бариери, изсмукани от нищото. Независимо от името на съперника. Така бе и с Усик, и с Антъни Джошуа, и с Дилиан Уайт. Защо се случва това? Можеше да направи нещата по различен начин. Може да използва името и влиянието си, за да направи бокса по-добър. Но той прави обратното – дърпа спорта ни към дъното. Но и без него има твърде много проблеми.

Най-лошото в случая е, че феновете му вярват на това, което им пъхат в ушите. Те създават балон, в който постепенно започва да вярва и самият Фюри. Той вярва в рекламата и измамата, които сам създава. Вярва на собствените си лъжи“, заяви Белю в канала на Seconds Out в YouTube .

  Сподели
262