Надал: Не мога да потвърдя участието си в Монте Карло


Н. Гавазов

  Надал: Не мога да потвърдя участието си в Монте Карло

22-кратният шампион от Големия шлем, бивш номер едно в света, испанският тенисист Рафаел Надал говори за възможността да участва в турнира на клей от серията Мастърс в Монте Карло (Монако). Състезанията ще се проведат от 9 до 16 април.

Надал се контузи по време на мач с американския тенисист Макензи Макдоналд във втория кръг на Australian Open. ЯМР на тенисиста показа изкълчване на илиопсоаса на левия крак. От този момент нататък той не се е появявал на корта.

"Не знам откъде дойде тази информация, но очевидно, ако бе вярно, аз лично щях да потвърдя участието си, но за съжаление не мога да направя това. На път съм и не знам кога ще играя, вярно е. Сега съм във фаза на увеличаване на натоварванията. Ако знаех на кой турнир бих се върнал, бих го казал.

Не мога да потвърдя, че ще играя в Монте Карло, ситуацията се променя всеки ден. Предпочитам да говоря за неща, в които съм сигурен“, заяви Надал.

Имайте предвид, че по-рано в официалните социални мрежи на турнира в Монте Карло се появи информация, че Надал е потвърдил участието си в надпреварата.

  Сподели
140