Треньорът на Цуренко: Джокович подкрепя агресията на Русия


Н. Гавазов

Треньорът на Цуренко: Джокович подкрепя агресията на Русия

Никита Власов, който е треньор на Леся Цуренко, нападна Новак Джокович заради липсата му на позиция по отношение на руската агресия в Украйна.

Специалистът припомни инцидента в Мелбърн, когато Сърджан Джокович бе забелязан в компанията на група сръбски русофляци  след една от победите на сина си, като самият Джокович-старши също се включи в скандиранията в подкрепа на агресора.

По-късно световният номер едно се опита да оправдае действията на своя баща, но Власов е убеден, че става дума за лицемерие.

 "Ситуацията бе много глупава. Бащата на Джокович изрече думите "да живеят руснаците" пред камера и впоследствие твърдеше, че е останал неразбран. Това просто не е поведение на нормално човешко същество. Когато си направил подобно нещо, то поне имай нужния кураж, за да поемеш отговорност за думите си. Самият Новак в нито един момент нямаше смелостта да осъди постъпката на баща си и да се разграничи от нея. Джокович в нито едно свое интервю не е осъдил директно агресията на Русия в Украйна и не е призовал зверствата в нашата страна да спрат. Би било наистина хубаво да използва звездния си статут и да призове за мир, нали така? Това обаче няма да се случи, защото с неговото семейство подкрепят Русия",  заяви Власов.

  Сподели
293