От "Макларън" обясниха за провала на старта


Н. Гавазов

  От

Ръководителят на "Макларън" Андреа Стела обясни ужасния старт на сезона на британския отбор с това, че FIA твърде скоро обнови регламента.

Припомняме, че на Гран при на Бахрейн Ландо Норис зае 17-то място, а Оскар Пиастри отпадна напълно от състезанието поради проблеми с колата.

Както се оказа, Макларън нямаше време да отговори на промените, свързани със защитата срещу "делфинирането". Отборите трябваше да повдигнат дъната с 15 мм.

"Всички са съгласни, че защитата срещу "делфинирането" е разумно решение и остава проблем. Изглежда, че 15 мм не са достатъчни, но дъната са огромни и много чувствителни. Вижте колко притискаща сила създават. Когато направихме необходимите промени, това причини много жертви и очевидно засяга всички отбори по различен начин, отчасти поради геометрията на дъното.

Всичко се получи. Моментът, в който промениха правилата и фактът, че отборът не успя да се върне бързо и сменихме посоката късно, защото предишният подход вече не работеше. В Азербайджан планираме да бъдем с ново дъно, но разработката отнема време. Опитахме се да стигнем навреме за първото състезание, но сега трябва да се възстановяваме“, заяви Стела.

Припомняме, че Гран При на Азербайджан е насрочено за 28-30 април и можете да намерите пълния календар на състезанията на нашия уебсайт.

  Сподели
131