Фюри нямаше проблеми срещу Чисора


Н. Гавазов

Фюри нямаше проблеми срещу Чисора

Британският боксьор Тайсън Фюри победи Дерек Чисора и запази титлата на WBC в тежка категория. Битката се проведе в Лондон на стадион "Тотнъм" пред 60 000 зрители.

Още от първите рундове Фюри грабна инициативата, притисна съперника към въжетата и нанесе голям брой удари. Чисора се опита да контраатакува и отвърна с атаките си, както и с удари в тялото на световния шампион.

Като цяло Тайсън контролираше хода на битката и вземаше рунд след рунд. Фюри не даде възможност на Дерек да се доближи до него или да нанесе точен и силен удар. В осмия рунд шампионът премина в атака, но след няколко мощни удара Чисора успя да остане на крака. Но вече в десетия рунд Фюри направи няколко точни удара, след което реферът реши да спре битката.

Това бе третата битка между Дерек и Тайсън. Преди това циганският крал победи Чисора два пъти - през 2011 и 2014 г. За непобедимия Фюри тази победа бе 33-та на професионалния ринг. Чисора на свой ред допусна 13-о поражение.

Следващата битка на Фюри може да бъде срещу носителя на титлата в тежка категория на WBA/WBO/IBF/IBO Александър Усик, който присъства на битката на британеца с Чисора. Битката между Усик и Чисора може да се проведе през февруари-март 2023 г.

  Сподели
345