Тото Волф: Показах как се чисти тоалетна в първия си ден в „Мерцедес”


Н. Гавазов

Тото Волф: Показах как се чисти тоалетна в първия си ден в „Мерцедес”

Тото Волф разказа за желанието си за ред и чистота на тоалетните в "Мерцедес".

Изпълнителният директор на отбора сподели спомените си от първото посещение на моторната къща на "Мерцедес"  през 2013 г.

"На масата имаше смачкан Daily Mail от миналата седмица и две стари хартиени чаши за кафе.

Отидох в офиса, за да се срещна с тогавашния ръководител на екипа, Рос Браун, и в края на разговора казах: "Нямам търпение да работя с вас. Но една забележка: в рецепцията няма надпис "F-1", а от това започва пътят към победите". Той каза: "Технологиите ще ни доведат до победи“, а аз отговорих: "Не, основното е отношението. Всичко започва с детайлите“, каза Тото.

В началото на пътя си в Мерцедес Волф обърна специално внимание на екипните тоалетни:

"Бяха мръсни. И си помислих: не трябва да е така. През уикенда това е нашият дом, спонсорите идват тук със семействата си."

Тото наел мениджър по чистота на пълен работен ден, с когото провел инструктаж:

"Физически му показах как да почисти тоалетната, къде да постави четката, как да дезинфекцира дръжките и всичко останало. Обясних и какъв ще е графикът за седмицата и какво да правя в неделя, най-натоварения ден. Исках тоалетната да е чиста след всеки гост".

Волф е убеден, че този подход е допринесъл за успеха на "Мерцедес":

"Става въпрос за много детайли, включително чистота и ред. А също и в правилното управление на служителите. Хората трябва да се чувстват комфортно, тогава получават удоволствие от работата. В противен случай няма да е възможно да изстискате максимума от всеки специалист. А това е необходимо за успех във Формула 1".

  Сподели
332