Ганев: През октомври ще решим кой ще е новият селекционер


Н. Гавазов

Ганев: През октомври ще решим кой ще е новият селекционер

Президентът на Българска федерация по волейбол Любомир Ганев заяви, че кандидатурите за национален селекционер са пет.

Досегашният треньор на националния тим Николай Желязков подаде оставка веднага след края на Мондиал 2022 и тя беше приета от ръководството на родната волейболна централа.

"Обсъдихме девет кандидатури за поста селекционер на мъжете. Спряхме се на пет имена. Сред тях има българи и чужденци. Има и треньор, който вече е бил селекционер на националния отбор на България. На 15 октомври пак ще има Управителен съвет на БФВ. Дотогава ще бъде говорено с тези пет кандидата. Ще изслушаме каква е визията ми и какви са плановете. След това ще ги представим пред УС. Ще има обсъждане и гласуване кой да поеме поста.

Голямата цел пред българските волейболисти е класиране на Олимпийските игри в Париж през 2024 година. Поставя се и реалистична цел - класиране минимум на четвъртфинал на Европейското първенство през 2023 година, на което България е домакин. Ако се изпълнят целите на бъдещия треньор, то ще му се предложи по-дълъг договор.

Ако искаме да вземам треньор от италианската Суперлига, трябва да платим неустойка от 100 000 евро, което прави този избор почти невъзможен. Най-късно през октомври трябва да решим кой ще е новият селекционер на България, за да може до 30 ноември Федерацията да представи план за дейности на Министерството на спорта", заяви Ганев.

  Сподели
219