Усик: Крим е украински и ще бъде украински


Н. Гавазов

Усик: Крим е украински и ще бъде украински

Шампионът на WBA/WBO/IBF/IBO в тежка категория Александър Усик (20-0, 13 KO) отново говори за Крим в интервю с журналиста Дмитрий Гордън, наричайки го "украински".

 "Крим е наш. Бил е наш и ще бъде наш. Крим е украински, но орките го взеха нагло, отмъкнаха го. Повече от сигурен съм, че ако имаше правилни инструкции от хора, които имат топки, те нямаше да могат да превземат Крим.

Връщане в освободения Крим? Просто ще отида с кола, както винаги. Първо ще отида в моята фитнес зала в Симферопол и би било интересно да отида на стадион "Таврия", знаете колко кръга съм навил там. Би било интересно да се боксира и на стадион "Локомотив". Добре е да се събират хора там. Малко, разбира се, но достатъчно.

В момента много бих искал бързо да победим, така че войната да спре и да започне възстановяването. Това е толкова голямо прераждане за всички нас, сякаш птица феникс изгаря. Цената е висока ... Много е тъжно, че това прераждане струва много: животи, спомени. Реставрират се сгради, но хората си тръгват. Някои хора губят увереността си, и смисъла на живота си", заяви Усик.

Напомняме, че на 24 февруари армията на Руската федерация, по заповед на диктатора и военен престъпник Владимир Путин, вероломно и без никаква причина нахлу в суверенна Украйна в опит да спре европейското развитие на Киев и да върне страната в своята орбита. До момента агресорът търпи огромни загуби, провали се във всичките си тактически планове, а Русия се сблъска с безпрецедентни санкции от страна на демократичните страни. Всичко това принуди руските нацисти да започнат целенасочено да убиват цивилни хора и да разрушават граждански обекти без военно значение, което се характеризира като престъпления срещу човечеството и геноцид, а за тях няма давност.

  Сподели
532