Вилньов: Половината от кариерата на Рикардо е лоша


Н. Гавазов

Вилньов: Половината от кариерата на Рикардо е лоша

Шампионът във Формула 1 от 1997 г. Жак Вилньов определи последните четири години от кариерата на Даниел Рикардо "ужасни".

Вилньов не е изненадан, че австралиецът не е посочен сред претендентите за място в някой от отборите през следващия сезон. Рикардо напуска Макларън в края на 2022 г.

"Той имаше два ужасни сезона в Рено и две още по-лоши години в Макларън. Това са четири сезона. Почти половината от кариерата му във Формула 1 бе лоша, особено когато вече е натрупал опит. Алпин няма причина да го привлича, особено след като той вече бе там.

Даниел впечатли в Ред Бул, показа невероятно изпреварване. Освен това в началото той изпревари Макс [Ферстапен]. Но в крайна сметка Макс започна да се справя с това. След това смени отбора. След прехода май стана нещо и така и не се оправи.

Една година извън Ф-1 може да го направи мързелив. Възможността да напуснеш за една година е, ако си Алонсо или Шумахер, световен шампион с много победи, ако хората в падока разберат, че винаги ще бъдеш на ниво. След четири лоши сезона това е невъзможно.

Хаас или Уилямс? Взимаш каквото ти предложат. Ако имате шанс за място във Формула 1, ще се съгласите на всичко. Можете да кажете на обществото, че не искате да се състезавате за аутсайдери, но ако това е единственият възможен договор, ще го подпишете“, заяви Вилньов.

  Сподели
388