Льоклер: Трябва да си върнем скоростта


Н. Гавазов

 Льоклер: Трябва да си върнем скоростта

Пилотът на "Ферари" Шарл Льоклер призна, че отборът трябва да се подобри, тъй като сега Скудерията започва да изпитва липса на скорост в сравнение с преките конкуренти.

"Не мисля, че бихме могли да направим нещо различно, просто нямахме темпото в Нидерландия. Просто не бяхме достатъчно бързи. Именно върху този проблем сега сме фокусирани – трябва да се опитаме да върнем скоростта, която показахме в началото на сезона. Защото сега има усещането, че малко сме загубили скорост, особено по отношение на темпото на дълга дистанция.

Не, ясно е, че другите отбори също напредват, но в последните състезания имахме особено очевидни проблеми с темпото. Сега "Мерцедес" се върна в битката, съперниците са много бързи. И в "Зандворт" те бяха много бързи, особено на твърди гуми.

Струва ми се, че темпото ни на "мекото“ в началото на състезанието не бе лошо. При това имахме вече използвани гуми, а Макс имаше напълно нов комплект. Така че разликата в скоростта не бе изненада. Въпреки това, когато преминахме към нова среда, определено не бяхме толкова бързи, колкото очаквахме", заяви Льоклер.

  Сподели
211