Гауф: Не искам да коментирам думите на Азаренка


Н. Гавазов

 Гауф: Не искам да коментирам думите на Азаренка

Световната номер 12 Кори Гауф говори за историята на Фиона Феро. Французойката подаде жалба срещу бившия си треньор, като го обвини в изнасилване и тормоз в периода, когато тя е била на 15-18 години.

Гауф бе помолена да коментира думите на Виктория Азаренка за отношенията между играчи и треньори.

- Не съм виждала изявленията на Вики, така че не искам да коментирам.

Но чух за историята на Фиона. Изисква се много смелост, за да говориш за такива неща, за нещо толкова лично. Мисля, че тя проговори, защото вероятно трябваше сама да го разбере, сама да премине през това. Казаното от нея привлича вниманието към темата.

Аз лично не забелязах такова нещо. Ако бях забелязала, определено щях да кажа. Това е тъжна ситуация.

Но ѝ пожелавам всичко най-добро и се надявам ситуацията да не се повтори, защото, както ми се струва, това се случва понякога в тениса.

Отношенията с треньорите в тениса са различни от отношенията в другите спортове. Те са много по-лични. Просто се надявам, че вече е добре и искам да й благодаря, че разказа за това. Винаги казвам, че никога не знаеш през какво преминава другият. Надявам се думите ѝ да бъдат чути от някой, който може би е преживял същата ситуация.

- Азаренка каза, че играчите се използват "наляво и надясно".

- Не разбирам подобни изказвания и не желая да коментирам. Това е всичко. Не избягвам отговора, просто не разбирам какво точно каза.

  Сподели
403