Руските агресори убиха 133 украински спортисти


Н. Гавазов

 Руските агресори убиха 133 украински спортисти

Министърът на младежта и спорта на Украйна Вадим Гутцайт съобщи, че руските нашественици са убили 133 украински спортисти и треньори от началото на пълномащабната агресия на руската армия по заповед на диктатора и военен престъпник Владими Путин.

"Повече няма да се вдига знамето и няма да се чува химнът в чест на техните спортни победи.

Русия нахлу в Украйна и сложи край на живота им. 133 спортисти и треньори загинаха на бойното поле и от вражески снаряди.

Никога няма да ви забравим и никога няма да простим на врага. Печелим победи в името на паметта на нашите ангели", написа Гутцайт в акаунта си във Фейсбук.

Министърът добави, че клипът "Ангели на спорта" е създаден от Министерството на младежта и спорта съвместно със Спортния комитет на Украйна.

Напомняме, че на 24 февруари армията на Руската федерация, по заповед на военния престъпник Владимир Путин, вероломно и без никаква причина нахлу в суверенна Украйна в опит да спре европейското развитие на Киев и да върне страната в своята орбита. До момента агресорът търпи огромни загуби, провали се във всичките си тактически планове, а Русия се сблъска с безпрецедентни санкции от страна  на демократичните страни. Всичко това принуди руските нацисти да започнат целенасочено да убиват цивилни хора и да разрушават граждански обекти без военно значение, което се характеризира като престъпления срещу човечеството и геноцид, а за тях няма давност.

  Сподели
276