Усик - Джошуа: Украинецът ще защити титлите си


Н. Гавазов

  Усик - Джошуа: Украинецът ще защити титлите си

Тази вечер в Джеда (Саудитска Арабия) ще се проведе срещата -реванш между световния шампион по версията WBA/WBO/IBF/IBO в супертежка категория Александър Усик и бившият носител на титлите Антъни Джошуа.

Украинският боксьор ще проведе четвъртата си битка в тежка категория. За Александър обаче не бе никакъв проблем преминаването към нова дивизия. Въпреки факта, че Усик тежи по-малко от съперниците си, той изглежда повече от прилично.

Украинецът бе аутсайдер в първата битка срещу Антъни. Въпреки това, благодарение на компетентната работа на краката и постоянното движение, той успя да изненада британеца и заслужено спечели. В крайна сметка Усик показа, че е много техничен и издръжлив боксьор. В подготовката за първата битка с Антъни, Александър спарингува по 16 рунда на тренировка с 40 секунди почивка.

Това, което не достига на Усик е  смяна на темпото. Но този недостатък се компенсира с ударна мощ и това се видя в първия двубой с Джошуа.

 

Британецът от своя страна има впечатляваща мускулна маса и в резултат на това има много силен и стегнат удар. Преди това Антъни нокаутира много известни боксьори, които нямаха шанса да избегнат ударите му. Истината е, че едно или две попадения на Джошуа може да са напълно достатъчни за победа. Дори да не се стигне до нокаут, силният удар изважда съперника от равновесие и концентрация, което е напълно достатъчно за постигане на крайния успех.

Самият британец обаче не е толкова стабилен на краката си. И това пролича не само в първата битка с Усик, но и от боя с Анди Руис през 2019 г., която Антони  загуби с нокаут.

Друг недостатък на британеца е, че когато се измори, той става много неточен и повече от половината удари не достигат целта. Впрочем, това обяснява и голямото движение на украинеца в първата среща, което бе с цел да бъде изморен Джошуа.

 

Какво да очакваме от днешния сблъсък? Усик изглежда по-силен и украинецът вероятно ще приложи тактиката от първата среща - много движение и оставане извън обхвата на ударите на съперника. Само активният натиск ще помогне на британеца да отмъсти, защото Джошуа няма други шансове да спечели. Но ще получи ли този шанс Антъни? Нашите предположения са, че едва ли островитянинът ще има възможност да реализира плановете си в пълен обем, което означава, че фаворит в днешния двубой е украинският боксьор.

Това се вижда и от коефициентите на букмейкърите. Победа на Усик се оценява средно на около 1.70, а успех на британеца - 2.75. Равенството е в порядъка 19.00 - 20.00. Също така аналитиците не смятат, че боят ще протече през всичките 12 рунда - тази вероятност се оценява на 1.84, а обратното на 2.00.

Интересното е, че експертите не вярват на победа на Джошуа по точки. Такова развитие на събитията е с коефициент 7.5, докато залогът за успех на украинеца по точки е 2.75. А още по-интересно е, че независимо от физическата мощ на Антони, предсрочна негова победа е оценена с 3.5 срещу 3.00.

Формата на Усик наистина поразява, а това ни кара да предположим, че украинецът ще надделее и във втория бой с Джошуа.

Прогноза: Победа за Усик по точки

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
3073