Хамилтън призна, че е измамил ФИА


Н. Гавазов

Хамилтън призна, че е измамил ФИА

Пилотът на "Мерцедес" Люис Хамилтън смята, че е станал целенасочена цел на забраната на ФИА за носене на бижута и пиърсинг по време на управление на болида.

Това правило, което забранява на състезателите да носят бижута по време на Гран при от съображения за безопасност, е в сила от 2005 г. Въпреки това, ФИА започна да наблюдава спазването на това правило едва от 2022 г., когато Нилс Витих и Едуардо Фрейташ започнаха да работят като състезателни директори на ФИА:

"Хората обичат властта. Харесва ми, когато имат много власт и когато могат да използват тази сила", заяви Хамилтън.

Хамилтън е сигурен, че той е бил основната цел на хората, които са започнали да следят за спазването на това правило:

"Да разбира се. Аз съм единственият ездач, който носи бижута през цялото време", добави британецът.

В знак на протест Хамилтън носеше възможно най-много часовници и бижута на пресконференция преди Гран при на Маями, първият етап, където забраната влезе в сила.

В същото време Хамилтън заяви, че е готов да пропусне състезанието, тъй като физически не може да премахне пиърсинга от поне две места по тялото си възможно най-скоро:

"Просто сложих толкова бижута, колкото мога. И казах, че поне на две места няма да мога да махна пиърсинга. А в един случай дори не можах да обясня (поради спазване на приличието) къде точно се намира.

Всъщност това бе просто една провокация (смее се), измамих ги. Нямам пиърсинг никъде другаде. Но ми харесваше да ги карам да си мислят неща като: "По дяволите, той има ли пиърсинг на топките си?“.

  Сподели
391