Долгополов: Русия e терористична държава


Н. Гавазов

 Долгополов: Русия e терористична държава

Бившата първа ракета на Украйна Александър Долгополов коментира ракетната атака на руснаците по търговския център в Кременчуг.

В момента на удара на територията на комплекса са били над хиляда души. Точният брой на жертвите засега не е известен.

"Русия атакува търговски център в Кременчуг, вътре имаше много цивилни (вероятно над хиляда, необходимо е потвърждение). Хей, свят, какво трябва да се случи, за да получим количеството оръжия, което поискахме? Ядрен удар? Тези страхливци са терористи и Русия трябва да бъде призната за терористична страна. Те не могат да успеят срещу нашата армия, затова атакуват цивилни“, написа Долгополов в Twitter.

Напомняме, че по данни на украинското разузнаване, ракетите са Х-22, изстреляни от бомбардировач Ту-22МЗ, който се е намирал в района на Курск. Министърът на вътрешните работи на Украйна Денис Монастирски съобщи, че са известни имената на руските престъпници, които са осъществили нападението. Това са Дмитрий Голенков, който е началник-щаб на авиационна ескадрила на авиогрупа "Шайковка", капитан Денис Габитов от авиогрупа "Шайковка" и капитан Евгений Поцелуев - инженер по авиационно въоръжение на 52-ри бомбардировачен авиополк. Името на четвъртия нацист, участвал в престъплението, ще бъде изяснено до края на деня.

Както стана известно по-рано, към момента украинското разузнаване разполага с имената, адресите, социалните мрежи и телефонните номера на над 1400 руски нацисти -пилоти и артилеристи, които са извършили различни бомбардировки по жилищни сгради и цивилната инфраструктура в Украйна, както и данните на престъпниците, избивали мирни хора в Киевска област. Киев, с помощта на Израел и западни служби, вече сформира специален наказателен батальон, който ще действа на територията на страната-агресор и ще има за цел да отдаде нужното възмездие на военните престъпници. Уточнява се също така, че няма да остане ненаказан руски нацист за злодеянията си срещу мирното украинско население.

93