Пятов: Руснаците са по-лоши от терористи


Н. Гавазов

 Пятов: Руснаците са по-лоши от терористи

Вратарят на Шахтьор Андрий Пятов реагира на ракетна атака от руските нашественици по търговския център в Кременчук.

В момента на удара на територията на комплекса са били над хиляда души. Точният брой на жертвите засега не е известен.

"Русия е терористична държава. Не, вие сте дори по-лоши от терористи. Поне да си признаят престъпленията. Измислят приказки за "те самите“, "фейк“, "не сме ние“. Продължавате да убивате. Няма да има превод за руските последователи. Вижте сами. Кременчуг. Търговски център. Там имаше над хиляда души. Мирни хора, сред които има много деца. Какво може да бъде по-страшно?", написа Пятов в Instagram.

Напомняме, че по данни на украинското разузнаване, ракетите са Х-22, изстреляни от бомбардировач Ту-22МЗ, който се е намирал в района на Курск. Министърът на вътрешните работи на Украйна Денис Монастирски съобщи, че са известни имената на руските престъпници, които са осъществили нападението. Това са Дмитрий Голенков, който е началник-щаб на авиационна ескадрила на авиогрупа "Шайковка", капитан Денис Габитов от авиогрупа "Шайковка" и капитан Евгений Поцелуев - инженер по авиационно въоръжение на 52-ри бомбардировачен авиополк. Името на четвъртия нацист, участвал в престъплението, ще бъде изяснено до края на деня.

Както стана известно по-рано, към момента украинското разузнаване разполага с имената, адресите, социалните мрежи и телефонните номера на над 1400 руски нацисти -пилоти и артилеристи, които са извършили различни бомбардировки по жилищни сгради и цивилната инфраструктура в Украйна, както и данните на престъпниците, избивали мирни хора в Киевска област. Киев, с помощта на Израел и западни служби, вече сформира специален наказателен батальон, който ще действа на територията на страната-агресор и ще има за цел да отдаде нужното възмездие на военните престъпници. Уточнява се също така, че няма да остане ненаказан руски нацист за злодеянията си срещу мирното украинско население.

  Сподели
270