България без Алипиев срещу Литва


Н. Гавазов

 България без Алипиев срещу Литва

Мъжкият национален отбор на България по баскетбол подновява борбата за класиране за втората фаза на квалификациите за Световното първенство през 2023 година тази вечер срещу тима на Литва. Колективът на старши -треньора Росен Барчовски приема литовците, които нямат загуба, от 19:00 часа в зала "Арена Самоков“. Билетите за двубоя са с цена 5 лева, като касите на залата ще отворят в 18:00 часа.

В момента националите заемат трето място във временното класиране с 1 победа и 3 загуби, какъвто е и този на четвъртия Чехия. Както е известно, към следващия етап на квалификациите се класират първите три тима, докато четвъртият отпада. Литовците са начело с 4 победи от 4 мача, а втори е Босна и Херцеговина с 2 победи и 2 загуби. В паралелен мач от групата чехите са домакини на босненците.

Селекционерът Росен Барчовски определи групата от 12 играчи за двубоя с Литва, като извън нея остана Иван Алипиев.

Избраните състезатели са:

Димитър Димитров (Балкан), Александър Везенков (Олимпиакос), Андрей Иванов (Черноморец), Емил Стоилов (Естудиантес), Йордан Минчев (Левски), Константин Костадинов (Палмер), Александър Янев (Берое), Чавдар Костов (Левски), Станимир Маринов (Балкан), Деян Карамфилов (Рилски спортист), Дий Бост (Галатасарай) и Павлин Иванов (Рилски спортист).

  Сподели
228