Харлан: Това е ад


Н. Гавазов

 Харлан: Това е ад

Четирикратната олимпийска медалистка по фехтовка Олга Харлан коментира ракетния удар на руски нашественици по търговския център в Кременчуг.

"Руска ракета удари търговски център в Кременчуг. Когато стотици или дори хиляди хора бяха вътре. Не военно съоръжение, а цивилно съоръжение. По средата на деня. И не го смятате за геноцид? Това е просто ад", написа Харлан в Instagram.

Напомняме, че последните престъпления на руските нацисти са свързани с ракетния обстрел по търговски център в Кременчуг. По данни на украинското разузнаване, ракетите са Х-22, изстреляни от бомбардировач Ту-22МЗ, който се е намирал в района на Курск. Министърът на вътрешните работи на Украйна Денис Монастирски съобщи днес, че вече са известни имената на руските престъпници, които са осъществили нападението. Това са Дмитрий Голенков, който е началник-щаб на авиационна ескадрила на авиогрупа "Шайковка", капитан Денис Габитов от авиогрупа "Шайковка" и капитан Евгений Поцелуев - инженер по авиационно въоръжение на 52-ри бомбардировачен авиополк. Името на четвъртия нацист, участвал в престъплението, ще бъде изяснено до края на деня.

Както стана известно по-рано, към момента украинското разузнаване разполага с имената, адресите, социалните мрежи и телефонните номера на над 1400 руски нацисти -пилоти и артилеристи, които са извършили различни бомбардировки по жилищни сгради и цивилната инфраструктура в Украйна, както и данните на престъпниците, избивали мирни хора в Киевска област. Киев, с помощта на Израел и западни служби, вече сформира специален наказателен батальон, който ще действа на територията на страната-агресор и ще има за цел да отдаде нужното възмездие на военните престъпници. Уточнява се също така, че няма да остане ненаказан руски нацист за злодеянията си срещу мирното украинско население.

  Сподели
478