Мъри ще дари парите от Уимбълдън на народа на Украйна


Н. Гавазов

  Мъри ще дари парите от Уимбълдън на народа на Украйна

Трикратният шампион от Големия шлем, бившият номер едно в света, британецът Анди Мъри заяви, че ще дари потенциално спечелените пари за участие в Уимбълдън на народа на Украйна.

"Има семейства и деца, които се опитват да напуснат страната. Има и семейства, чиито къщи са разрушени. Чувствам, че това е добро нещо. Това ми дава допълнителна мотивация да се опитвам да печеля мачове с още по-голямо желание“, заяви Мъри за RMC Sport.

Източникът съобщава, че преди няколко месеца спортистът е изразил желание да дари всичките си приходи за 2022 г. на украински деца.

Напомняме, че на 24 февруари армията на Руската федерация, по заповед на диктатора и военен престъпник Владимир Путин, вероломно и без никаква причина нахлу в суверенна Украйна в опит да спре европейското развитие на Киев и да върне страната в своята орбита. До момента агресорът търпи огромни загуби, провали се във всичките си тактически планове, а Русия се сблъска с безпрецедентни санкции от страна  на демократичните страни. Всичко това принуди руските нацисти да започнат целенасочено да убиват цивилни хора и да разрушават граждански обекти без военно значение, което се характеризира като престъпления срещу човечеството и геноцид, а за тях няма давност.

74