Треньорът на Джошуа: Трябва да сме умни срещу Усик


Н. Гавазов

Треньорът на Джошуа: Трябва да сме умни срещу Усик

Робърт Гарсия, който е треньор на бившия световен шампион в тежка категория Антъни Джошуа, говори за подготовката на британеца за реванша срещу Александър Усик.

"Антъни има предимство във височина, обхват [на ръцете] и сила, но не можем да излезем на ринга, мислейки, че можем просто да нокаутираме [Усик]. Трябва да сме умни и да спечелим битката.

Не знаем какво ще направи Усик. Той може да направи нещо, което ще ни накара да се боксираме повече, но ние ще сме готови за всичко, което той донесе. Усик е страхотен боксьор и шампион, познавам го лично и знам колко е отдаден, но ние сме готови да направим Ей Джей трикратен световен шампион в тежка категория.

Това е предизвикателство за мен, защото повечето от моите боксьори са се състезавали в полусредна или по-ниска категория. Работата с по-големи и по-силни момчета е предизвикателство, с което трябва да свикна и го обичам. Ако всичко върви добре, AJ ще бъде моят 15-ти световен шампион. Това ще бъде голяма победа за мен и моя първи световен шампион в тежка категория", заяви Гарсия.

Вторият двубой между Усик и Джошуа ще се проведе официално на 20 август в Саудитска Джеда. Боксьорите ще се борят за титлите в тежка категория на WBA, WBO, IBF и IBO.

Миналата есен Усик победи Антъни с единодушно решение, за да спечели шампионските пояси в тежка категория. Победителят в битката може да се бие с Тайсън Фюри за безспорната световна титла в тежка категория.

Реваншът между Усик и Джошуа ще се излъчва на живо в стрийминг платформата DAZN и ще се излъчва по системата PPV (pay-per-view).

  Сподели
439