Саудитска Арабия иска турнир от WTA


Н. Гавазов

Саудитска Арабия иска турнир от WTA

Саудитска Арабия предложи на Женската тенис асоциация (WTA) да бъде домакин на турнир в тяхната страна, съобщава The New York Times. Един от вариантите на турнира е Заключителният.

"Като глобална организация, ние ценим заявките от всяка точка на света и обмисляме сериозно всяка опция“, каза говорителят на WTA Ейми Биндер, цитирана от The New York Time.

"Мисля, че WTA се държи учтиво, като признава интереса на Саудитска Арабия, но мисля, че това няма да се случи по редица причини“, цитира The New York Time един от бившите членове на Борда на директорите на WTA, който пожела да остане анонимен.

"Те смятат, че след като не отиваме в Китай, не можем да отидем в Саудитска Арабия. Не искам това сравнение, защото в случая с Китай има много специфична ситуация на сексуално насилие срещу един от играчите, а Саудитска Арабия е пазар, който се отваря за женския тенис и се опитва да ги подкрепя, това е добър знак.

Но ние сме в процес на преговори. Не съм сигурен, че ще успеем да постигнем резултат през 2023 г., но ще видим през 2024 г.“, каза Петер-Майкъл Райхел, който е член на Борда на директорите и организатор на WTA в Линц и ATP турнирите в Хамбург.

  Сподели
225