Джошуа: Искам да забавлявам всички на 20 август


Н. Гавазов

 Джошуа: Искам да забавлявам всички на 20 август

Бившият световен шампион в тежка категория Антъни Джошуа (24-2, 22 KO) коментира предстоящия реванш с носителя на титлата в тежка категория на WBA, WBO, IBF и IBO Александър Усик (19-0, 13 KO).

"Разбира се, все още съм гладен за победи. Ние оставаме силно мотивирани, случват се грешки, но устойчивостта, психическата издръжливост и стабилността винаги ще преобладават. Затова продължаваме пътя си към титлата абсолютен световен шампион. Това [поражение] е малка спънка, но аз съм фокусиран върху целта си. Дай Боже, ще покажа добър бокс и ще стана трикратен световен шампион.

Трябва да приемем поражението като мъже. Когато побеждавам, продължавам да се движа. Ако загубите, трябва да останете скромни в поражението си. Знаех, че мога да се върна и да си свърша работата. В първия двубой Усик ми скъса задника в няколко рунда, трябва да приема това поражение като мъж. Но съм готов да поема отговорност и да призная, че съм сгрешил. През септември аз се препънах, Усик не, а на 20 август ще трябва да направим всичко обратното. Не обичам да усложнявам нещата: гениалността е в простотата, така че ще остана скромен, настройвам се за битката. Пожелавам на отбора на [Усик] успешна подготовка и безопасен път.

Трябва да отдадем дължимото на Усик и неговия отбор. Не съм хейтър, уважавам хората, които си знаят работата. Това трябва да ме мотивира да стана по-добър. Ако някой върши по-добра работа от мен, трябва да се мотивирам и да се насилвам да бъда по-добър. Чудесно е, че имам втори шанс. Когато започнах кариерата си в бокса, бях млад и изправен пред проблеми, но получих втори шанс. Ако сте запознати с историята ми, знаете, че аз съм кралят на завръщането. Можеш да ме победиш, но е трудно да ме задържиш в това положение. Дори в трудни моменти знам, че всичко ще се получи в дългосрочен план. Така че продължаваме да се движим. Пожелавам успех на Усик. На 20 август искам да забавлявам всички, които идват да гледат двубоя", заяви Джошуа.

Вторият двубой между Усик и Джошуа ще се проведе официално на 20 август тази година в Джеда. Боксьорите отново ще се борят за титлата в тежка категория на WBA, WBO, IBF и IBO.

Миналата есен Александър победи британеца с единодушно решение и спечели шампионските пояси в тежка категория. Първоначално реваншът трябваше да се проведе на 23 юли. Победителят в битката може да се бие с Тайсън Фюри за титлата безспорен световен шампион в тежка категория.

Реваншът между Усик и Джошуа ще бъде излъчен на живо в стрийминг платформата DAZN и ще се излъчва по системата PPV (pay-per-view).

  Сподели
201