Евролигата изхвърли руските клубове за следващия сезон


Н. Гавазов

 Евролигата изхвърли руските клубове за следващия сезон

Изпълнителният съвет на акционерите на Евролигата реши да изключи руските клубове (ЦСКА, Зенит и УНИКС) от турнира.

Тези клубове няма да могат да играят през сезон 2022/23 поради войната, която Руската федерация отприщи на територията на Украйна. Имайте предвид, че същите отбори бяха изключени от последния сезон на Евролигата.

Настоящ шампион от Евролигата е турският Анадолу Ефес. През май тимът от Турция спечели втора поредна титла, побеждавайки испанския Реал.

По-рано ФИБА спря всички руски отбори и клубове от състезания под нейна егида. Освен това Международната баскетболна федерация отхвърли кандидатурата на Русия за домакинство на Евробаскет 2025.

Напомняме, че на 24 февруари армията на Руската федерация, по заповед на диктатора и военен престъпник Владимир Путин, вероломно и без никаква причина нахлу в суверенна Украйна в опит да спре европейското развитие на Киев и да върне страната в своята орбита. Украинските герои продължават да бранят родината си и да се противопоставят на агресията на Руската федерация в продължение на 113 дни. Към момента загиналите нацисти са над 32 000, а ранените и осакатените агресори - между 65 000 и 80 000 (според различни оценки).

  Сподели
300