Нацистите разрушиха 94 спортни обекта в Украйна


Н. Гавазов

 Нацистите разрушиха 94 спортни обекта в Украйна

Министърът на младежта и спорта на Украйна Вадим Гуцайт говори за щетите върху спортната инфраструктура по време на войната. В резултат на военната агресия на Руската федерация бяха повредени 94 спортни съоръжения.

"Министерството на младежта и спорта продължава да води тъжна статистика. Русия вече унищожи и/или повреди 94 съоръжения от спортната инфраструктура. Нанесени са щети за около 130 милиона долара. Нашествениците ни "освободиха" от 63 спортни комплекса, 9 плувни басейна, 3 ледени арени, 17 стадиона и велокомплекс в Лиман.

Повечето обекти (30) бяха унищожени в Донбас, който президентът Владимир Зеленски определи като един от приоритетите за развитието на масовия спорт и елитния спорт.

Унищожени бяха стадионът във Волноваха, стадион "Металист" в Харковска област, уникалната колоездачна писта в Лиман, леденият дворец в Северодонецк, който бе един от най-големите в Украйна. "Стратегически съоръжения“ станаха мишени за вражески снаряди: басейнът "Нептун“ в Мариупол, Луганският регионален спортен център "Олимп“ в Кременная, спортният комплекс "Авангард“ в Киев, олимпийският тренировъчен и спортен център в Чернигов и десетки други обекти“, написа Гуцайт на страницата си във Фейсбук.

Пълномащабната руска инвазия в Украйна продължава 113-ти ден.

Напомняме, че на 24 февруари армията на Руската федерация, по заповед на диктатора и военен престъпник Владимир Путин, вероломно и без никаква причина нахлу в суверенна Украйна в опит да спре европейското развитие на Киев и да върне страната в своята орбита. Украинските герои продължават да бранят родината си и да се противопоставят на агресията на Руската федерация в продължение на 113 дни. Към момента загиналите нацисти са над 32 000, а ранените и осакатените агресори - между 65 000 и 80 000 (според различни оценки).

  Сподели
585