Хърн: Ще има бой Джошуа - Фюри, ако Антъни победи Усик


Н. Гавазов

  Хърн: Ще има бой Джошуа - Фюри, ако Антъни победи Усик

Промоутърът Еди Хърн говори за възможен дуел между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри. Мениджърът вярва, че ако Ей Джей победи Александър Усик в реванша, то през декември той ще се срещне с Циганския крал в битка за титлата абсолютен световен шампион в тежка категория.

"Мисля, че битката между Джошуа и Фюри винаги ще бъде актуална. Когато вървя по улицата, хората все още ми задават въпроси: "Кога Ей Джей ще се бие с Фюри?“ Отговарям: "Първо ще се бие с Усик“. И те реагират: "О, наистина". Разбира се, никой не иска да претърпи две загуби подред, но Усик сега може би е на първо място в рейтинга P4P.

Загубата на Усик не е катастрофа. Битката с Фюри винаги е там и е актуална. Въпреки това, битката [между Антъни и Тайсън] за титлата безспорен шампион в тежка категория ще бъде най-великата в историята. И мисля, че ако Ей Джей победи Усик, тогава ще го видите да се бие [с Фюри] през декември", заяви Хърн.

Скоро ще бъде обявена датата на реванша на Усик и Джошуа. Очаква се битката да се проведе на 13 или 20 август в Саудитска Арабия.

Усик победи Джошуа миналата есен, за да стане новият шампион в тежка категория на WBA, WBO, IBF и IBO.

Носителят на титлата на WBC Фюри обяви оттеглянето си след победа с нокаут над Дилиън Уайт през април.

  Сподели
398