Джошуа напусна Sky Sports и подписа с DAZN


Н. Гавазов

 Джошуа напусна Sky Sports и подписа с DAZN

Бившият световен шампион в тежка категория Антъни Джошуа прекрати партньорството си със Sky Sports и подписа дългосрочен договор със стрийминг услугата DAZN.

По-рано се съобщаваше, че споразумението между страните предвижда Джошуа да проведе два двубоя годишно, за които ще получи 100 милиона долара.

"Навлизам в нов етап от кариерата си с нова среда за тренировки, нови треньори и сега нов телевизионен оператор. Преговорите на това ниво отнемат време, така че се радвам, че всичко приключи и вече мога напълно да се съсредоточа върху това да дам на феновете и DAZN това, което искат – нокаути в бляскавата дивизия“, съобщи  Джошуа.

Следващият двубой на Джошуа ще бъде срещу Александър Усик. Двубоят между британеца и украинеца ще бъде излъчено от DAZN по системата PPV (с pay-per-view).

Вторият двубой между Усик и Джошуа ще се проведе на 13 или 20 август в Саудитска Арабия. Датата на двубоя трябва да бъде обявена в следващите дни.

Миналата есен Усик победи Джошуа с единодушно решение, за да спечели шампионските пояси на WBA, WBO, IBF и IBO в тежка категория.

  Сподели
177