Легендарен треньор: Русия е останала в миналия век


Н. Гавазов

 Легендарен треньор: Русия е останала в миналия век

Легендарният треньор Евгений Трефилов, който изведе руския женски отбор по хандбал до златния медал на Олимпиадата през 2016 г., говори за последствията от санкциите срещу Русия.

"Вместо Рено ще има Москвич? Може би ще загубим добрите коли в Русия. Във филма за капитан Врангел яхтата бе наречена "Неволя“ вместо "Победа“ и се получиха много проблеми. Така може и с колата, дори всичко вътре да е същото. Просто в много области ние сме останали в миналия век. Имахме нормални коли, само че закъсняхме да извършим технологична модернизация, а сега вече е късно. Проблемите ни не са само в спорта, а като цяло във факта, че сега повече се крещи силно, но малко се работи. Деградацията ще е пълна“, заяви Трефилов.

Напомняме, че на 24 февруари армията на Руската федерация, по заповед на диктатора и военен престъпник Владимир Путин, вероломно и без никаква причина нахлу в суверенна Украйна в опит да спре европейското развитие на Киев и да върне страната в своята орбита. До момента агресорът търпи огромни загуби, провали се във всичките си тактически планове, а Русия се сблъска с безпрецедентни санкции от страна  на демократичните страни. Всичко това принуди руските нацисти да започнат целенасочено да убиват цивилни хора и да разрушават граждански обекти без военно значение, което се характеризира като престъпления срещу човечеството и геноцид, а за тях няма давност.

  Сподели
462