Руските нацисти унищожиха уникален спортен обект


Н. Гавазов

  Руските нацисти унищожиха уникален спортен обект

Руските нацисти унищожиха поредното спортно съоръжение в Украйна.

Уникалният велокомплекс в Лиман със специализирана BMX писта бе пуснат в експлоатация през септември миналата година. Предвиждаше се провеждането на международни и всеукраински състезания на колоездачната писта в Лиман.

Но "руският свят“, който дойде от север, разруши всички планове за мирен живот. Началникът на Донецката областна военна администрация Павел Кириленко съобщи във Фейсбук за разрушения велокомплекс.

"Колоездният комплекс със специализирана BMX писта бе единственият по рода си в цяла Украйна. Изграждахме го повече от година като част от президентската програма "Голямо строителство“ и го открихме през септември миналата година.

Сега този комплекс се превърна в поредна "военна цел“ на руската армия. Унищожена е административната сграда, значително са пострадали уникалната стартова рампа и BMX пистата със скокове и завои.

Пететажното общежитие, което разполага с фитнес зала със силово и интерактивно оборудване, медицински и масажни кабинети, конферентна зала, трапезария и дневни е със счупени прозорци и частично повреден покрив.

За 2022 г. планирахме да проведем поне два общоукраински турнира и един международен. Тези планове бяха унищожени от Руската федерация“, съобщи Кириленко.

По-рано министърът на младежта и спорта на Украйна Вадим Гуцайт обяви колко ще струва възстановяването на спортните съоръжения, разрушени от рашистите. Според консервативни оценки, руските орки са причинили щети за 110 милиона долара.

Напомняме, че на 24 февруари армията на Руската федерация, по заповед на диктатора и военен престъпник Владимир Путин, вероломно и без никаква причина нахлу в суверенна Украйна в опит да спре европейското развитие на Киев и да върне страната в своята орбита. До момента агресорът търпи огромни загуби, провали се във всичките си тактически планове, а Русия се сблъска с безпрецедентни санкции от страна  на цивилизования свят. Всичко това принуди руските нацисти да започнат целенасочено да убиват цивилни хора и да разрушават граждански обекти без военно значение, което се характеризира като престъпления срещу човечеството и геноцид, а за тях няма давност.

  Сподели
568