Бивша руска тенисистка: Подкрепям украинските спортисти


Н. Гавазов

 Бивша руска тенисистка: Подкрепям украинските спортисти

Бившата руска, а сега австралийска тенисистка Дария Савил (по моминско име Гаврилова) отговори на въпрос има ли симпатии към руските спортисти, които бяха отстранени от турнира от организаторите на Уимбълдън.

"Да и не… Трудно е, трудно ми е и да коментирам. Сега не мога да се върна в Русия. Определено подкрепям украинските играчи. Представете си, че нямате дом. Случват се и по-лоши неща от това да не играеш на Уимбълдън“, заяви Савил за The Sydney Morning Herald.

Напомняме, че на 24 февруари армията на Руската федерация, по заповед на диктатора и военен престъпник Владимир Путин, вероломно и без никаква причина нахлу в суверенна Украйна в опит да спре европейското развитие на Киев и да върне страната в своята орбита. До момента агресорът търпи огромни загуби, провали се във всичките си тактически планове, а Русия се сблъска с безпрецедентни санкции от страна  на демократичните страни. Всичко това принуди руските нацисти да започнат целенасочено да убиват цивилни хора и да разрушават граждански обекти без военно значение, което се характеризира като престъпления срещу човечеството и геноцид, а за тях няма давност.

  Сподели
250