Ф-1 няма да заменя етапа в страната-агресор


Н. Гавазов

 Ф-1 няма да заменя етапа в страната-агресор

Сезонът на Формула 1 през 2022 г. трябваше да включва рекордните 23 състезания, което никога не се бе случвало в историята на серията. Но в началото на март, след военната инвазия на Русия в Украйна, Формула 1 прекрати договора за домакинство на Гран при в страната-агресор.

Първоначално имаше информация, че етап, на който в момента няма състезания, като Хокенхайм или Истанбул, ще заеме място в календара.

Но ръководството реши друго и затова на уебсайта на Формула 1 бе обявено, че няма да има замяна и в календара ще останат 22 състезания, което ще позволи да се повтори миналогодишният рекорд по брой състезателни етапи в един сезон.

Напомняме, че на 24 февруари Руската федерация, по заповед на диктатора и военен престъпник Владимир Путин, вероломно и без никаква причина нахлу в суверенна Украйна в опит да спре европейското развитие на Киев и да върне страната в своята орбита. До момента агресорът търпи огромни загуби, провали се във всичките си тактически планове, а Русия се сблъска с безпрецедентни санкции от страна  на демократичните страни. Всичко това принуди руските нацисти да започнат целенасочено да убиват цивилни хора и да разрушават граждански обекти без военно значение, което се характеризира като престъпления срещу човечеството и геноцид, а за тях няма давност.

  Сподели
300