Ястремска: Руските спортисти трябва да спрат да мълчат


Н. Гавазов

 Ястремска: Руските спортисти трябва да спрат да мълчат

Украинската тенисистка Даяна Ястремска публично призова руските спортисти да изразят мнението си относно военната агресия на Русия срещу Украйна.

"Чакаме реакция от тях. Те трябва да изразят мнението си. Би било хубаво утре руските спортисти да спрат да мълчат. Те трябва да излязат с критики публично, иначе няма да можем да играем с тях в турнири и други състезания.

Какво ще направя, ако срещна руски играч на или извън корта? Нищо. Мисля, че имат нужда от това – да се свържат с нас, да изразят мнението си. Но ако са глухи за страданията на украинския народ, те ще трябва да платят за това“, заяви Ястремска.

Напомняме, че на 24 февруари армията на Руската федерация, по заповед на диктатора и военен престъпник Владимир Путин, вероломно и без никаква причина нахлу в суверенна Украйна в опит да спре европейското развитие на Киев и да върне страната в своята орбита. До момента агресорът търпи огромни загуби, провали се във всичките си тактически планове, а Русия се сблъска с безпрецедентни санкции от страна  на демократичните страни. Всичко това принуди руските нацисти да започнат целенасочено да убиват цивилни хора и да разрушават граждански обекти без военно значение, което се характеризира като престъпления срещу човечеството и геноцид, а за тях няма давност.

  Сподели
271