Дашева опроверга министър Руди


Н. Гавазов

Дашева опроверга министър Руди

Бившият служебен министър и досегашен съветник в  Министерството на младежта и спорта Даниела Дашева заяви, че в министерството на Радостин Василев е липсвала комуникация. Също така тя опроверга твърденията на Василев, който хвърли поредните безпочвени обвинения към бившия спортен министър Красен Кралев.

"Сега не искам да давам оценка за работата на г-н министър, нека да мине известно време и тогава, защото все още предстои да се случат разни неща. Смятам, че има доста грешки, и много неща, които трябваше да се направят.

Участвах в методиката за финансирането на федерациите, критериите са обективни, но министърът не възприе моето предложение в тяхното определяне да участват и експертни групи. И със самите федерации не бе дискутирано коя какви пари ще получи каквато е практиката.

Финансирането на домакинства на международни състезания също е предвидено в бюджета, но проблемът е, че проектите са много, а парите не стигат за всички.

Нямам доказателства за корупция в министерството. Аз бях служебен министър след Кралев, каквото можах видях и направих, зная как той работи, но за да твърдим такива неща, трябват обективни доказателства", заяви Дашева.

Напомняме, че благодарение на министър Руди, страната ни за първи път в историята няма да участва на Световно първенство по вдигане на тежести за младежи. Биатлонистите месеци наред са без заплати, а федерациите четвърти месец са без финансиране, като в същото време продължават да отпадат от календара състезания и спортни мероприятия. Според спортни деятели, единственото, с което се занимава Руди Гела е да провежда пиар-акции и да лобира за строежа на стадиона на един клуб, което не успя да направи като адвокат и заради това вече си спечели прозвището "първият частен министър на спорта".

  Сподели
323