Тенисистка помага на Николаев с покупката на вода


Н. Гавазов

Тенисистка помага на Николаев с покупката на вода

Украинската тенисистка Леся Цуренко помогна на доброволците от Хуманитарния щаб на Николаевска област при закупуването на питейна вода за жителите на Николаев.

Спортистката има значителен паричен принос за закупуването на 20 тона вода. Хуманитарната помощ ще бъде предоставена на военнослужещи, сили за териториална отбрана, вътрешно разселени лица и общности, където наскоро се водят военни действия.

Заради атаката на руските войски Николаев живее без централизирано водоснабдяване повече от три седмици.

Напомняме, че на 24 февруари Руската федерация, по заповед на диктатора и военен престъпник Владимир Путин, вероломно и без никаква причина нахлу в суверенна Украйна в опит да спре европейското развитие на Киев и да върне страната в своята орбита. До момента агресорът търпи огромни загуби, провали се във всичките си тактически планове, а Русия се сблъска с безпрецедентни санкции от страна  на демократичните страни. Всичко това принуди руските нацисти да започнат целенасочено да убиват цивилни хора и да разрушават граждански обекти без военно значение, което се характеризира като престъпления срещу човечеството и геноцид, а за тях няма давност.

  Сподели
510