Канадската лига забрани привличането на руски хокеисти


Н. Гавазов

 Канадската лига забрани привличането на руски хокеисти

Канадската хокейна лига (CHL) обяви за забрана на отборите да избират руски и беларуски играчи в драфта през 2022 г., съобщава сайтът на организацията.

CHL заяви, че решението е взето заради военната агресия на Русия срещу Икрайна. Отбелязва се, че забраната няма да засегне хокеисти, които вече са включени в "защитените" списъци на отборите. Драфтът ще се проведе на 1 юли и могат да бъдат избрани до двама играчи без американски и канадски паспорти.

CHL обединява Основната хокейна лига на Квебек (QMJHL), Хокейната лига на Онтарио (OHL) и Западната хокейна лига (WHL). В лигата се състезават играчи на възраст между 16 и 20 години.

На 8 март Националната хокейна лига (НХЛ) преустанови контактите си с представители на Континенталната хокейна лига (КХЛ). Лигата поиска от клубовете да спрат преките и косвени контакти с представители на отборите на КХЛ. Сега отборите на НХЛ няма да подписват със същата лекота свободни агенти от КХЛ.

Напомняме, че на 24 февруари армията на Руската федерация, по заповед на диктатора и военен престъпник Владимир Путин, вероломно нахлу в Украйна. До момента агресорът търпи огромни загуби, провали се във всичките си тактически планове, а Русия се сблъска с безпрецедентни санкции от страна  на демократичните страни. Всичко това принуди руската армия да започне да разрушава граждански обекти и да убива цивилни хора, което се характеризира като престъпления срещу човечеството и геноцид, а за тях няма давност.

  Сподели
663