Министерството на спорта ще реновира "Червено знаме"


FUTBOL-TV

Министерството на спорта ще реновира

Министерството на младежта и спорта и правителството ще възстановят изцяло комплекс "Червено знаме" в автентичния му вид. Това обяви спортният министър Радостин Василев в социалните мрежи.

Той публикува видео от комплекса, където инспектира хотела и съоръженията около него заедно със своя екип. Василев сравни "Червено знаме" с "нещо, наподобяващо Чернобил".

"През последните години се нагледахме на инвестиционни планове за този проект - публично-частни партньорства, огромни обещания, че тук ще бъде възстановено. За мен като гражданин беше ясно, че целта е това нещо да бъде заграбено. ММС е подхождало абсолютно безстопанствено към своя имот, а това е златен имот. Аз не мога да повярвам, че в България няма отговорни за тази разруха.

Ние вече имаме виза за проектиране на обект "Червено знаме". ММС е извоювало бюджет пред Министерство на финансите, който ще бъде евентуално гласуван при актуализация и приет, за възстановяване изцяло на спортен комплекс "Червено знаме". Решили сме това да бъде дом на спорта, изцяло с държавни пари, без молове, без дискотеки", каза Василев.

  Сподели
280