Мартин Стоев: Имаме да работим върху много неща


Н. Гавазов

   Мартин Стоев: Имаме да работим върху много неща

Националният отбор на България за мъже под 20 години се класира на Европейското първенство 2022 в Италия. "Лъвчетата" надиграха Нидерландия с 3:0 гейма в последния двубой от група F на надпреварата в зала "Христо Ботев“ и спечелиха турнира. Ето мнението на селекционера Мартин Стоев след успеха.

"Първият и третият гейм бяха най-тежки, съперникът ни имаше преднина. Но можахме да отразим и геймбол. Хубаво е, че смените, които направихме, проработиха. С хубав начален удар извадихме топка и успяхме да направим контраатака. Отборът на Нидерландия, въпреки че не е участвал досега на Европейско първенство, показа, че най-вероятно ще се класира. Явно преди две години още не са били възмъжали тези момчета. Сега определено ръстово ни превъзхождат, но аз твърдя, че нашите волейболни умения са на по-високо ниво от техните. С включването на Алекс Николов мачът щеше да е много по-различен."

"Имаме да работим върху много неща, не са изградени още волейболистите ни. Това, което ме кара да съм доволен е, че те не се предават, нямат страх и респект от нито един съперник. Момчетата имат високи цели и ги преследват."

"Двоен празник е, Ерик показа как един волейболист трябва да играе в защита и посрещане. Последната топка дойде от негова защита. Опитвам се да наложа на отбора стила на игра на французите, той ми харесва най-много. Не можем да бъдем руснаци, защото нямаме техният ръст, но можем да се доближим до френския стил."

  Сподели
192